23 december door Dick Voogd (passagier)

Zonsopkomst

Die zonsopkomst op de Egeische zee

dat maakte ik, als een van de weinige

die ochtend, van zo dichtbij mee.

 

Een prachtige verschijning van de zon

die zo vroeg opkwam.

Ik bleef die nacht buiten slapen,

wilde die ochtend

de zonsopkomst bewust

van dichtbij ervaren.

 

De rust, die ik die ochtend had,

voelde wel bijzonder en aangenaam.

Even een hele andere wereld

met de zon die opkwam,

het voelde zeker apart.

 

Dit was voor mij een bijzondere ervaring

en een unieke belevenis.

Zo wil ik er nog best veel meemaken! 

23 - 30 mei 2015

van Ronald Sloot en Sander Groot

Het is compleet super Carl. 14 hele blije mannen. Wat een topboot en een topvakantie. Echt een supervakantie!!

 

9 - 16 mei 2015

Pascal van Helvoort op FaceBook

Een sterrenrestaurant op het water! Met een bemanning die continue voor je klaar staat is het goed toeven op dit prachtige schip. De kok kan werkelijk toveren...SUPER!

 

01 dec 2014

Top vakantie gehad Carl! Verstand op nul, alles even je achter laten, leuke mensen ontmoeten en heerlijk eten aan boord. Zit er zeker over te denken om het volgend jaar overte doen! (zie facebook Mojo Yachting)

 

29 juli 2014 bericht van Sabine de Prest (Belg), passagier van 19 tot 26 juli 

We zijn ondertussen aan het aftellen voor de volgende trip...hoewel het moeilijk wordt de vorige trip te overtroeven . .lekker gezeild...viktor nog kei goed gewaterskied....en zalig genoten. Een echte aanrader.

14 mei 2014 van Helma Halenbeek, passagier van 3 tot 10 mei

zie video van deze reis op Youtube: Mojo Yachting Sailing Cruise

Hoi Carl !
Wat was dat een super vakantie!!!!!! Dank je voor alle ontspannen gastvrijheid.
DE KLANT IS BIJ JOU KONING !!!!!!!!!
Wat heb ik genoten! 
Hartstikke bedank daarvoor, voor deze onvergetelijke week !!!!!!
Helma

30 april 2014 passagiers fam van Gool (j.l. week 19)

Omdat de herinneringen aan onze zeilweek zo'n prettige gedachten losmaken, heb ik met plezier een film gemonteerd. Daar is een dvd van gebrand. De film duurt een kleine 25 minuten. "Aan de andere passagiers" ...laat even weten of jullie interesse hebben, dan stuur ik de film naar jullie adres....

 

Maria Robbe (zie tweet Mojo Yachting)

Al 20 jaar ervaring in Turkije met zeilcruises maar dit is de eerste organisatie die je plekken laat zien waar zelfs ik nog nooit geweest ben! En t was heul leuk.

 

September 2013

De eerste dag op de boot was iedereen rond een uur of 9 wakker en gingen we gelijk de zee in. Na het zwemmen stond er een ontbijt op ons te wachten dat vooral uit veel fruit en Turks brood bestond. Toen we allemaal klaar waren met eten, kwam de kapitein aan met een kaart. Daarbij legde hij uit waar we die dag naar toe gingen varen. Tijdens het varen lagen we voor op het dek op de ligbedden te zonnen.

Nadat we een stukje hadden gevaren legden we aan in een baai. Daar gingen we lunchen en konden we ook weer even van de boot af om een duik te nemen. In de avond rond 7 uur lagen we net buiten de haven en werden we met de dinky naar de kant gebracht om even door het stadje te lopen en iets te drinken. Na een uurtje werden we weer opgehaald en om een uur of 9 konden we aan tafel aanschuiven voor een echt Turks diner. In de late avond deden we het allemaal rustig aan.

De volgende dag ben ik samen met Carl en m’n broer wezen snorkelen, tussen de vissen en boven de roggen! Sinds die dag ben ik dat iedere dag wezen doen omdat ik dat zo leuk vond, en iedere dag kwam je wel weer andere vissen tegen. Je zwom er echt letterlijk tussen, dus als je zou willen kon je ze gewoon pakken. 1 dag zijn we ook nog naar een strand geweest, daar waren ook 2 kamelen waar je op kon rijden. En op de een na laatste dag pakten we 2 kano’s van de boot af en ging iedereen een stukje kanoën.

Het was echt een hele leuke vakantie, veel anders dan gewoon in een hotel waar je iedere dag op dezelfde plek zit. Dus zeker een aanrader!

Groetjes Marit

 

Juli 2013

Aangekomen op het vliegveld in Bodrum wacht ons, mijn twee pubers van 13 en 16 jaar en ik, een taxi die ons naar de haven in Bodrum brengt. De eerste survival lijkt daar te wachten want de kapitein haalt ons met een dinghy, die ons in de donkere nacht naar de Mojo brengt. Wat een indrukwekkend ontvangst in het donker met al die lampjes!

Iedere ochtend werd begonnen met een duik in het frisse helderblauwe water waarna we een heerlijk uitgebreid ontbijt kregen, voor de kinderen werden zelfs pannenkoekjes gebakken! Na de briefing van de kapitein voeren we uit en konden we heerlijk relaxen in de zon of in de schaduw een boekje lezen. Tegen lunchtijd lag we meestal in een prachtige baai waar we weer een duik konden nemen, snorkelen tussen de prachtige vissen of kanoën.

Aan het einde van de middag bereikten we de eindbestemming van die dag. Dat kon een haven zijn waar we dan aan land konden om langs de souvenirwinkeltjes te lopen of heerlijk op een terrasje te zitten, of eindigde de dag in een prachtige baai waar we in alle rust tot ’s avonds laat op het dek een drankje konden nemen en genoten van een heerlijk diner.

We hebben het geweldig gehad en deze vakantie is zeer zeker ook een aanrader voor (wat oudere) kinderen!

Juni 2013

De Mojo. Een prachtig Turks zeilschip. Ik ben geen zeiler, maar een week vertoeven op dit schip is heerlijk. Na ontvangst, kennismaken met de bemanning en het inrichten van de kajuit begint een avontuurlijke reis. Een reis waar je alleen of samen met andere gasten je gang kunt gaan. De aangeboden cruises bieden mogelijkheden om de dag in te delen zoals je zelf graag wilt. Genieten van kleine havens en de locale gerechten. Zwemmen en snorkelen in een baai waar de zon ’s ochtends als goud opkomt. In een kleine boot naar de vissers varen en verse vis kopen. Het kan allemaal. De uitstap van the English Harbour naar Marmaris over land is een aangename afwisseling. Tijdens de taxirit van ongeveer een half uur, even bij een boer buurten en daar zijn verse producten proeven en meenemen. De kok aan boord van de Mojo weet daar zeker wel raad mee. En gaan de zeilen omhoog, dan mag je van de vier man sterke bemanning meehelpen. Een week op de Mojo is een week ontspanning.

Groet, Eugenie Keijzer