8-daagse luxe zeilcruise

Van Bodrum naar Tilos/Simi

 

Dag 1 Nederland - Bodrum (Turkije)

U vliegt naar Bodrum waar de Mojo Yachting organisatie u op het vliegveld verwelkomt en u vervolgens begeleidt op de korte transfer van de airport naar de Mojo. Het jacht ligt in de haven van Bodrum. Bodrum ook wel het St Tropez van Turkije genoemd, is een gezellig havenstadje met prima winkelgelegenheid. U vindt er ook bezienswaardigheden als de beroemde Petrusburcht (1402) en het Mausoleum, een van de zeven wonderen van de klassieke wereld. Aanmeren kan vanaf 14.00 uur. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid voor vertrek van het schip een wandeling te maken. Wanneer alle gasten zijn aangekomen, gaan de trossen los. Onderweg geniet u van uw eerste diner aan boord. We gaan voor anker en overnachten in een schilderachtige baai.

Dag 2 Bodrum - Kos (Griekenland)

De ochtend brengt als eerste een heerlijk ontbijt en de kapitein neemt met u de route van de dag door. Na het ontbijt wordt het anker opgehaald en wij zeilen naar een baai. U kunt er genieten van het zwemmen of snorkelen in helder water. Na deze activiteiten heeft u vast wel trek in de mediterrane lunch die we aan boord serveren. Na de lunch zeilen we naar Kos, één van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland, jaarlijks bezoeken zo'n 700.000 toeristen dit eiland. Aan het einde van de middag meren we af op Kos. Er is gelegenheid van boord te gaan en de oude stad Kos te bezoeken en wanneer u dat wilt wat meer van het eiland te zien. Wat later op de avond gaan we aan tafel waar onze Turkse kok u een exquise diner serveert. Aan dek kunt u nagenieten van de dag met een authentiek Turks slaapmutsje. Na twee dagen vooral in de buitenlucht te zijn geweest, lonkt uw kooi in uw hut. En u weet uit de voorgaande nacht hoe heerlijk de nachtrust is op de zacht deinende Mojo.

Dag 3 Kos – Nisyros (Griekenland)

Vandaag varen we naar een klein vulkanisch eiland Nisyros. Nisyros is klein maar prachtig, ze ligt zuid van het eiland Kos in het oosten van de Egeische Zee. Het heeft maar 1000 inwoners. Nisyros is ontstaan uit vulkanische uitbarstingen en er is ook een imponerende vulkaan waar een kleine excursie zeer de moeite waard is om deze vulkaan te bezoeken...Alleen de rit er naar toe is al spectaculair...Doet u dan ook nog het sneeuwwitte Nikia aan, een schitterend autentiek klein dorpje op een berg, met geweldig mooie uitzichten dan kan uw reis al bijna niet meer stuk.Het dorpje ingaan is een grote verassing, wel te voet want ander verkeer is niet toegestaan. 

Dag 4 Nisyros - Tilos (Griekenland)

We vertrekken in de ochtend en koersen aan op Tilos. Tussen Kos en Rhodos gelegen, is het eiland lang verborgen gebleven voor toeristen. In vroegere tijden had het een belangrijke functie. Men seinde bij naderend onheil vanuit de vuurtorens naar Rhodos. Lange tijd zeiden bewoners het eiland vaarwel, op zoek naar een beter leven. De laatste jaren is het sobere Tilos weer in de belangstelling bij reizigers die toeristische plaatsen mijden. De bewoners leven hun eigen leven en zijn gastvrij. Voor menig bezoeker is dat de reden om naar dit aantrekkelijke eiland toe te komen. De Mojo gaat voor dit bijzondere eiland voor anker..

Dag 5 Tilos – Simi (Griekenland)

Van Datca varen we naar het Griekse eiland Simi. Onderweg gaan we voor anker en heeft u gelegenheid te zwemmen, te snorkelen, te kanoën of heerlijk aan boord te relaxen. Omarmd door lange uitlopers van de Turkse kust ligt Simi als het ware in een Turkse baai. De haven, of liever gezegd het dorp, is schilderachtig en heeft iets grappigs. De huizen zijn in tegenstelling tot het traditionele Grieks wit-blauw, bijzonder fraai en kleurrijk. Overdag een mondain plaatsje met bruisende straatjes, waar duizenden dagtrippers een bezoek brengen. s’Avonds een kneuterig dorp waar men in de bar lijkt na te praten over wat het dorp vandaag toch overkomen is. Wel met kleurrijke restaurants waar de internationale jetset zich graag laat verwennen.

Dag 6 Simi – Datca (Turkije)

 

Vandaag varen we terug naar Turkije en dan naar Datca. Hier gaat de Kaptan via de douane ons verblijf bevestigen. Datca is bezig met een nieuwe haven en is een leuk authentiek stadje. In de middag zetten we loers naar de Dorische havenplaats Knidos. In de oudheid wachten hier vaak schepen op de geschikte windrichting. Ook het schip dat de Apostel Paulus vanuit Palestina naar Rome bracht, lag hier noodgedwongen enige tijd voor anker. Op deze rond 500 voor Chr. gestichte stad zijn nog vele overblijfselen te zien zoals o.a. delen van een marktplein, een necropolis, een stadsmuur en 2 theaters. 

Dag 7 Knidos – Bodrum

Nog een heerlijke, lange dag waarop u kunt genieten van uw vakantieavontuur. De kapitein brengt u naar een baai en toont u onderweg de adembenemende natuur. We gebruiken de lunch en vertrekken naar Bodrum waar we in de haven afmeren. De middagzon verwarmt de oude binnenstad. Het is nu aangenaam om deze gezellige en mondaine plaats te verkennen. Met een keur aan restaurantjes, winkeltjes en terrasjes kunt u zich ongetwijfeld prima vermaken. In deze haven brengen we de laatste nacht door.

Dag 8 Bodrum

We ontbijten op de Mojo en de tijd is daar om u gereed te maken voor uw trip naar huis. De Mojo organisatie begeleidt u met de transferbus naar het vliegveld of wanneer u langer in Turkije blijft, naar uw volgende verblijfplaats.

Algemeen

De routes zijn gepland op basis van zeilen met de Mojo. Weersomstandigheden kunnen vereisen dat de Mojo een andere route vaart, waar mogelijk overlegt de kapitein de nieuwe route met de passagiers. De verantwoordelijkheid voor de route ligt altijd bij de kapitein in verband met veiligheid en windmogelijkheden. Wanneer de Mojo aan een groep is verhuurd, kan op verzoek de route worden aangepast wanneer de omstandigheden van het zeilen dit toelaten. Alle excursies zijn op eigen kosten en niet bij de prijs inbegrepen.

Alternatieve Route - Bodrom - Gokova Bay

Een van de mooiste baaien van Europa wordt wel gezegd. Plaatsen die we dan aandoen zullen in overleg met de kapitein worden bepaald.

De plaatsen zijn:

  • Maze: idyllisch dorpje met een paar kleine restaurantjes en een prachtig uitzicht over de baai
  • Oren: woensdag Bazaar!
  • Cokertme: prachtig haventje met een authentieke weverij en relaxmogelijkheden.
  • Seven Islands: zo romantisch, met helderder water dan een zwembad.
  • English Harbour: de schuilplaats van de Engelse vloot met mogelijkheid tot excursie naar Marmaris.
  • Cleopatra Beach: zo mooi, daar kun je een modderbad nemen en ben/voel je je 5 jaar jonger.

Luxe zeilcruise, cultureel en sportief avontuur, culinair genieten en relaxen