8-daagse luxe zeilcruise

van Bodrum naar Yalikavak/Turkbuku

“Het is een voorrecht om op open water te kunnen zeilen en een godsgeschenk om dat langs de Turkse kust en de Griekse eilanden te mogen doen. Nieuwsgierige groetende dolfijnen, in een azuurblauwe zee, omringen sprookjesachtige baaien en eilanden in een fantastisch klimaat.” Ben Brunet de Rochbrune

'Wereld'reizen

Turkije en Griekenland staan bekend om hun mooie, schilderachtige - veelal afgelegen - dorpjes en rustige baaien. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. Het ontdekken van al dat moois vanaf het water geeft uw vakantie een extra dimensie die u altijd zal bijblijven.

Dag 1 Nederland - Bodrum - Gumusluk

U vliegt naar Bodrum waar de Mojo Yachting organisatie u op het vliegveld verwelkomt en u vervolgens begeleidt op transfer van de airport naar de Mojo. Het jacht ligt in de haven van Bodrum. Bodrum ook wel het St Tropez van Turkije genoemd, is een gezellig havenstadje met prima winkelgelegenheid en bezienswaardigheden als de beroemde Petrusburcht (1402) en het Mausoleum, een van de zeven wonderen van de klassieke wereld. Aanmeren kan vanaf 14.00 uur. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid een wandeling te maken voor het schip vertrekt. Wanneer alle gasten zijn aangekomen, gaan de trossen los, start van de zeilvakantie. Onderweg geniet u van uw eerste diner aan boord. Eerste bestemming is Gumusluk, een prachtig klein havenplaatsje waar je heerlijk over de boulevard kunt slenteren tussen de unieke visrestaurantjes. Je kunt er zelfs dineren met je tafeltje in de zee....hoe romantisch. Ook cultureel is er het nodige te zien...pootje badend naar Konijneneiland is een belevenis op zich.

Dag 2 Gumusluk - Yalikavak

De ochtend brengt als eerste een heerlijk ontbijt en de kapitein neemt met u de route van de dag door. Na het ontbijt gaan de trossen los en zeilen we naar een baai. U kunt er genieten van zwemmen of snorkelen in helder water. Na deze activiteiten heeft u vast wel trek in de mediterrane lunch die we aan boord serveren. Na de lunch zeilen we naar Yalikavak. Aan het einde van de middag meren we daar af. Er is gelegenheid van boord te gaan, wanneer u dat wilt en wat meer van het uiterst gezellige plaatsje wilt zien. Yalikavak, een heerlijk vakantie resort met een beroemde bazaar en jachthaven die je gezien moet hebben. Het resort staat bekend om zijn moderne nieuwe jachthaven (met Biljonairsclub) waarboven groene heuvels glooien met olijf- en citrusgaarden. De inwoners van Yalikavak ( ca. 7000) leven van oudsher van de zee. Velen van hen verdienen aan dit gedeelte van de Turkse kust de kost als visser en sponzenduiker. In het centrum wordt wekelijks - op donderdag - de grootste bazaar (markt) van het schiereiland gehouden. Op de gezellige promenade met zijn ontelbare winkeltjes, heeft u volop gelegenheid eens heerlijk op Turkse wijze te onderhandelen. We dineren en overnachten in de haven van Yalikavak. Na twee dagen vooral in de buitenlucht te zijn geweest, lonkt uw kooi in uw hut. En u weet uit de voorgaande nacht hoe heerlijk de nachtrust is op de zacht deinende Mojo.

Dag 3 Yalikavak - Turkbuku

Rond 9.00 uur staat het ontbijt voor u klaar met onder andere Turkse specialiteiten. Tijdens het ontbijt varen we uit, niet nadat de kapitein u traditiegetrouw op de hoogte heeft gebracht van de route van de dag. Aan boord is van alles te doen tijdens de tocht. U kunt ook relaxt op een van de loungebedden genieten van de prachtige vergezichten. In de baai waar we voor enkele uren voor anker gaan, is de stilte voelbaar, het water azuurblauw. Na de lunch zet de Mojo koers naar Turkbuku. Turkbuku, een stijlvolle badplaats met een boulevard die zich uitstekend leent om te flaneren en te shoppen. Het is ook een plaats waar de internationale jetset zich graag laat vermaken in de vele club mogelijkheden.

Dag 4 Turkbuku - Torba

Vanuit Turkbuku zeilen we naar Torba. Onderweg doen we een rustieke baai aan. In het heldere water kunt u zwemmen, snorkelen of u anderszins vermaken. Vanzelfsprekend zijn ontbijt en lunch onderdeel van het dagprogramma. Door de vele diepe inhammen lijkt het schiereiland in delen uiteen te vallen maar door de landtongen blijft het een geheel. Torba een pittoresk Turks plaatsje tegen de groene bergen van schiereiland Bodrum. Veel 5 sterrenhotels en resorts van internationale topklasse...een bezoek meer dan waard.

 

Dag 5 Torba - Gundogan

In de ochtend verlaten we Torba en via een uitzonderlijk mooie route laveren we rond enkele Turkse Rotspartijen. Inmiddels bent u bekend met de rust en het heldere water in de baaien die we voorbij varen. In één ervan gooien we het anker uit. Aan boord of in het water, er is veel te genieten - ook van de lunch die de kok serveert. We vertrekken half in de middag naar Gundogan een kustplaatsje dat in een mooie baai ligt tussen rotsformaties en dennebomen. De naam Gundogan betekent "opkomst van de zon" . U heeft de gelegenheid het plaatsje te bezoeken. 

Dag 6 Gundogan – Turgutreis

Na de lunch zetten we koers naar Turgutreis. Een populaire vakantiebestemming op het schiereiland Bodrum. Turgutreis is het 2 na grootste plaats op het schiereiland Bodrum en ligt op de grens van de Middellandse en egeische Zee. U kunt in het plaatsje heerlijk winkelen en onderhandelen over kleding, leer, tapijten en souveniers. Ook het nachtleven van Turgutreis mag niet onvernoemd blijven.

Dag 7 Turgutreis – Bodrum

Nog een heerlijke, lange dag waarop u kunt genieten van uw vakantieavontuur. De kapitein brengt u zeilend via prachtige plaatsen naar een baai en toont u onderweg de nog bijna ongerepte natuur. We gebruiken de lunch en vertrekken naar Bodrum waar we in de haven afmeren. De middagzon verwarmt de oude binnenstad. Het is nu aangenaam om deze gezellige en mondaine plaats te verkennen. Met een keur aan restaurantjes, winkeltjes en terrasjes kunt u zich ongetwijfeld prima vermaken. In deze haven brengen we de laatste nacht door.

Dag 8 Bodrum

We ontbijten op de Mojo en de tijd is daar om u gereed te maken voor uw trip naar huis. De Mojo organisatie begeleidt u met de transferbus naar het vliegveld of wanneer u langer in Turkije blijft, naar uw volgende verblijfplaats.

Algemeen

De routes zijn gepland op basis van zeilen met de Mojo. Weersomstandigheden kunnen vereisen dat de Mojo een andere route vaart, waar mogelijk overlegt de kapitein de nieuwe route met de passagiers. De verantwoordelijkheid voor de route ligt altijd bij de kapitein in verband met veiligheid en windmogelijkheden. Wanneer de Mojo aan een groep is verhuurd, kan op verzoek de route worden aangepast wanneer de omstandigheden van het zeilen dit toelaten. Alle excursies zijn op eigen kosten en niet bij de prijs inbegrepen.

Boek nu deze 8-daagse luxe zeilcruse