Mojo Yachting verzorgt praktijkgerichte fotocruises (op verzoek).

Fotograferen met Mojo Yachting beoogt je te ondersteunen bij het vergroten van je kennis, door te ervaren. Foto’s zijn een persoonlijke beleving dus jij bepaalt wat je mooi vindt. Fotograferen leer je het best door het veel, héél veel te doen! Elke kritiek op een gemaakte foto vinden wij onterecht wanneer de fotograaf tevreden is met het resultaat. De Mojo vlag wappert voor de stelling:

Fotograferen kan iedereen en niemand doet het zoals ik.

Op het moment dat de ontspanknop van een camera wordt ingedrukt vindt er een hele serie acties plaats onder één vinger. Om goed uit de voeten te kunnen met je camera is het fijn om te weten wát er precies gebeurt. Het wordt dan makkelijk om je camera te “sturen” en je foto’s te krijgen zoals jij ze hebben wilt.

Je bent wellicht in de veronderstelling dat je, met de aanschaf van de camera waarmee je fotografeert, iets heel bijzonders hebt gekocht. Dat is maar ten dele waar. In deze foto/zeilweek aan boord van de Mojo kom je er achter dat iedere camera in de basis exact het zelfde principe hanteert. Je camera onderscheidt zich echter wel in kwaliteit, bediening en instelmogelijkheden. Van groot belang voor het welslagen van de foto’s die je maakt, is dat je vlot en met inzicht je camera kunt bedienen. Die koers vaart Mojo Yachting voor haar gasten.

De foto/zeilweek met Mojo Yachting is vooral ontspannen bezig zijn met je liefhebberij. Tijdens een week all-in luxe relaxen, staat de 35 jaar ervaring van fotograaf en reis begeleider "Frank" bijna 24 uur per etmaal tot je beschikking. Elke dag worden ’sochtends anderhalf tot twee aanschuifuren  aangehouden voor de uitleg van de werking van je camera. Begrippen als diafragma, sluitertijden, ISo-waarde, resolutie, scherptediepte, witbalans, flitsen, compositie en het gebruik van verschillende objectieven komen aan bod. Je gaat met opdrachten aan de slag en de resultaten worden besproken. Vragen stellen kan de hele dag door. Zo brengt iedereen zijn of haar eigen manier van fotograferen op een hoger plan. Frank is een down-to-earth foto-enthousiast die vooral veel plezier brengt in het maken van foto’s. De eindeloos mooie eilanden, het schip, verpletterende zonsondergangen en soms spectaculaire zeilmomenten zijn uitdagende onderwerpen.

Als je na een week weer afmeert aan de kade van Bodrum heb je inzicht en routine in bediening en toepassing van je camera. De handleiding voor je camera kan dicht. Fotograferen heb je in je vingers en je foto’s voldoen voortaan aan je verwachtingen. De bemanning van de Mojo en Frank garanderen je een super verwenweek met buitengewoon fotoplezier.

Inhoud van de cursus

 • licht
 • ISO waarde
 • witbalans
 • resolutie
 • camera
 • sluitertijden
 • diafragma
 • objectieven
 • compositie
 • scherptediepte
 • portretfotografie
 • beweging
 • flitsen

Het is van belang je uitrusting op orde te hebben, hoe die ook is samengesteld. Lekker koken doe je niet per definitie in kostbare, grote, lange, dikke of dure merkpannen. Neem IN IEDER GEVAL je camera handleiding mee.. Vernieuw voor vertrek alle batterijen en neem reserve mee. Zorg voor minimaal twee geheugenkaarten met flink opslagruimte. Als het in je koffer past kan een statief van nut zijn.

Zeilen is absoluut, milieuvriendelijk, duurzaam, puur, dynamisch en bijzonder...